Rezervační systém ZBRANĚ.cz

ZBRANĚ.cz si dovolují vám představit nový rezervační systém pro střelnice pro 21. století.

Už od samotného vzniku našeho projektu jsme chtěli prostřednictvím internetu oslovovat nejenom stávající držitele zbraní, střelce a těm poskytovat informace o zbraních, střelivu, střelnicích, obchodech, akcích atd., ale chtěli jsme a chceme oslovit i ty, kteří se se zbraněmi z nějakého důvodu chtějí teprve seznámit. A jakkoli jsme to původně neměli v úmyslu - vytvoření moderního online rezervačního systému pro střelnice je jednou z cest, kterou chceme pomoci překonat předsudky, kterých je okolo zbraní stále bohužel více než dost.

Jak proboha souvisí rezervační systém s předsudky okolo zbraní? Ptáte se, protože pokud čtete tyto řádky (a dočetli jste až sem), jste s největší pravděpodobností držitelem zbrojního průkazu a žádné předsudky nemáte - znáte řadu střelnic včetně jejich správců a víte kdy kam zavolat a bez problému se domluvit na termínu. Anebo v případě některých velkých komerčních střelnic již využíváte některého z existujících rezervačních systémů. V takovém případě doufáme, že se vám náš nový rezervační systém bude líbit a že vám bude sloužit k plné spokojenosti.

Pokud ale ZP nevlastníte, ale chcete si "z něčeho vystřelit" (pro pořádek a pro jistotu: je tím myšleno do terče, na střelnici a pod odborným dohledem) a nemáte nikoho, kdo by vás vzal na střelnici sebou, čeká vás chvilka hledání, dost pravděpodobně na internetu. A my se to hledání, nacházení a vše okolo snažíme co nejvíce usnadnit, zpřehlednit, zrychlit a zjednodušit i pro ty, kteří se se zbraněmi a střelnicemi teprve seznamují. Tak, jako jsme samého počátku do našeho seznamu střelnic zahrnuli možnost hledat podle střelnic, které umožňují střelbu bez ZP, tak jako jsme do našeho seznamu zbraní zahrnuli možnost vypsat jen takové zbraně, které si můžete vyzkoušet na střelnici, tak jsme teď spustili rezervační systém, který všechno tohle spojuje do jednoho - navíc tak, aby bylo možné rezervace provádět snadno, rychle - několika kliky / doteky, bez ohledu na použité zařízení. V seznamu střelnic teď tedy naleznete možnost vypsat střelnice, které tuto online rezervaci prostřednictvím našeho systému využívají.

Jakkoli se naše uživatelské rozhraní může zdát minimalistické, v jeho pozadí je robustní systém, který umožňuje plnit ty nejnáročnější požadavky - systém je navíc úzce specializovaný, je vytvořen na míru pro střelnice a nabízí funkce, které žádný jiný rezervační systém nenabízí; díky propojení s naší databází zbraní a střeliva si můžete v rámci rezervace jedním kliknutím zamluvit zbraň k zapůjčení i objednat střelivo. Systém kontroluje dostupnost jednotlivých položek a neumožňuje rezervace, které by se překrývaly (požadavek na rezervaci v čase, ve kterém je nějaká zbraň již zamluvena nelze ani zadat). Totéž platí pro dozor - nemusíte telefonovat a zjišťovat, kdy bude na střelnici instruktor, který se vám může věnovat - systém neumožní ani zadat rezervaci na čas, kdy je instruktor / dozor nedostupný.

Integrace rezervací střelnic do stránky ZBRANĚ.cz navíc skýtá jednu velkou výhodu - na všechny střelnice, které náš rezervační systém využívají, se můžete objednávat pod jedním přihlášením - v takovém případě naleznete přehled všech vašich rezervací na jednom místě v sekci strelnice/rezervace. Systém ale samozřejmě umožňuje i jednorázové rezervace bez přihlášení, registrace slouží pouze pro usnadnění. A ne, nesbíráme žádné údaje, ne nerozesíláme žádná reklamní sdělení, ne nechceme znát čísla vašich OP / ZP ani místo, odkud jste rezervaci uskutečnili, ani na co jste si v tu chvíli mysleli - na toto téma viz jeden z minulých článku o velkém bratrovi a jeho absenci na ZBRANĚ.cz.

Rezervační systém ZBRANĚ.cz si můžete vyzkoušet již teď na některé z participujících střelnic, případné otázky a odpovědi na ně naleznete v tématu rezervační systém. Všechny připomínky a náměty na zlepšení samozřejmě vítáme, napište nám.